Pita hleb

Sastojci: 400-500g brasna, 10g suvog kvasca, 250ml tople vode, prstohvat soli, 2 kasike maslinovog ulja.

Priprema:
1) U casu sipati vodu i dodati kvasac i promesati i ostaviti 10 minuta.
2) Odvojiti 150g brasna.
3) U ciniji dodati ostatak brasna, so i maslinovo ulje. Promesati.
4) Na povrsinu posuti brasno i staviti testo. Mesiti testo oko 8 minuta dok ne postane glatko i elasticno. Pokriti krpom i ostaviti 1 sat na toplom da naraste.


5) Na povrsinu posuti brasno i staviti testo. Mesiti oko 5 miuta i ostaviti da na reste jos jednom oko 1 sat.
6) Kratko premesiti i podeliti na 8 delova. Od svakog dela napraviti lopticu koju cete istanjiti oklagijom na debljinu oko 5 mm.
7) U pleh staviti papir za pecenje ili namazati gi puterom i blago posuti brasnom, poredjati pita hleb i peci u prethodno zagrejnoj rerni na 220 C oko 3 minuta kad dobijete balone.
8) U tiganj stavite malo ulja i razmazite salvetom. Staviti pita hleb i peci dok se ne pojave mehurici. Okrenuti na drugu stranu i peci oko 2 minuta, pa okrenuti na prvu stranu i peci jos oko 1-2 minuta.

This entry was posted in 1-3 godine, 2-3 godine, 3-7 godina, 7-14 godina, Za Decu, Za trudnice and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Pita hleb

  1. Pingback: Pire od crvenog sociva | The Minuette's 3 – Bebe, Deca i Trudnice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s