Osnovni recept za slane kiflice

Sastojci: 500g brasna, 50g margarina, 50ml ulja, 100ml mleka, 100g feta sira, 180g kiselog mleka, 2 jaja, 10g praska za pecivo, 1 kasicica sode bikarbone, 2 kasike kisele pavlake, susam, suncokret, kim.

Priprema:
1) Jedno jaje odvojiti zumance i belance. Zumance sacuvajte za premazivanje kiflica. Umutiti zumance sa kiselom pavlakom i susamom.
2) Brasno prosejati. Dodati prasak za pecivo, sodu bikarbonu. Promesati.
3) Dodati jaje i belance, margarin, ulje, kiselo mleko, mleko i fetu. Dobro izmesati.


4) Na povrsinu staviti brasno, izvaditi testo i malo premeseti. Podeliti na 4 dela. Svaki deo razviti u krug. Seci na 8 delovati. Zavijati kiflice.
4) Poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje ili namazati margarinom i blago pusti brasnom. Premzati kiflice. Posuti suncokretom ili kimom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 do 45 minuta.

Predlog: ove kiflice mozete filovati mesom, spanacem i pecurkama, pica nadevom, slanim nadevom.

This entry was posted in 3-7 godina, 7-14 godina and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Osnovni recept za slane kiflice

  1. Pingback: Filovi za slane kiflice | The Minuette's 3 – Bebe, Deca i Trudnice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s