Crna cokolada

Sastojci: 200g kakao putera, 140g kakaoa u prahu, 70g secera (ili 70g meda), 15ml ekstrakta vanile ili 60g secera + 30g vanilin secera.

Priprema:
1) Kakao puter iseci na kocke.
2) Na pari, na srednjoj temperaturi (4) otopiti kako puter povremeno mesajuci metalnom kasikom.
3) Dodati kakao u prahu i promesati da se sjedini.
4) Dodati secer i ekstrakt vanile ili vanilin secer. Mesati da se secer otopi i sve sjedini.


5) Sipati u modle i spatulom poravnati.
6) Ostaviti da se ohladi na sobnoj temeraturi.
7) Stavti u frizider na 1 sat.
8) Izvaditi cokoladice i cuvati u zatvoreoj kutiji. Ako se tesko vade iz modli mozete ih staviti u zamrzivac na 10 minuta.

This entry was posted in 3-7 godina, 7-14 godina, Za Decu and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s