Domaci musli

Sastojci: 250g ovsenih pahuljica (psenicnih ili razanih), 70g psenicnih mekinja, 10g semenki lana, 2 kasike semenki susama, 150g orasastih plodova (orasi, indsijski orasi, bademi, lesnici, pistaci), 1 kasika mesavine semenki (semenke suckoreta, semenke bundeve), 2 kasike kokosa, 1 kasicica cimeta, prstohvat djumbira u prahu, prstohvat muskat oraha u prahu, prstohvat soli, 120g meda, 4 kasike sosa od jabuka, 1 kasika maslinovog ulja, 150g suvog voca (suve kajsije, suve sljive, suve smokve, suvo grozdje, suve brusnice).

Priprema:
1) U ciniji pomesati ovsene pahuljice, semenke lana, susam, orasaste plodove, mesavinu semenki, kokos, cimet, djumbir, muskat orah i so.
2) U drugoj ciniji pomesati med, sos od jabuka i maslinovo ulje. Dobro promesati. Dodati u suve sastojke i dobro sjediniti.
3) Staviti u pleh oblozen papirom za pecenje i rastanjtit na debljinu oko pola cm. Peci u prthodno zagrejanoj rerni na 150 C oko 1 sat povremeno mesajuci, na svakih 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.
4) Dodati suvo voce i promesati.

Predlog: mozete napraviti i Domaci musli 2.

This entry was posted in 3-7 godina, 7-14 godina, Za Decu and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s