Kuskus sa piletinom

Sastojci: 200g kuskusa, 100g pileceg mlevenog mesa, 1 sargarepa, 1 manja tikvica, 1/2 paskanata, 1 kasika crnog luka, prstohvat mesanog bilja.

Priprema:
1) Olustiti sargarepu, tikvicu, paskanat i crni luk. Sargarepu iseci na kolutove, tikvicu i paskanat na kocke i crni luk na sitne kockice.
2) U serpicu staviti sargarepu i paskanat i malo vode i kuvati dok ne omeksaju. Ocediti ako je potrebno i prebaciti u ciniju.
3) U drugu serpicu staviti kuskus i preliti sa prokljucalom vodom toliko da prekrije kuskus. Poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta. Ocediti.
4) U prvu serpicu staviti malo ulja i proprziti crni luk. Dodati pilece mleveno meso, tikvicu i mesavinu bilja. Kuvati dok tikvica ne omeksa a meso bude gotovo.
5) U blender staviti mesavinu mlevenog mesa, tikvice, sargarepu, paskanat i pola kolicine kuskusa i izblendirati. Dodati preostali kuskus i jos jednom izblendirati.

This entry was posted in 8-10 meseci, Za Bebe and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s