Brza pica sa mocarelom i paradajzom

Sastojci: 1 pakovanje lisnatog testa 1 ili lisnatog testa 2, 2-3 paradajza (jos ako vam je veci pleh), 1+1 kasika margarina, 1 cen belog luka, 200g kisele pavlake, malo jogurta, 150-200g mocarele, origano.

Priprema:

  1. Paradajz oljustiti, ocistiti i iseci na kolutove. Posoliti, staviti izmedju papirnih ubrusa i ostaviti 15 minuta. Beli luk oljustiti i sitno iseckati. Mocarelu izrendati na krupno.
  2. Kiselu pavlaku pomesati sa jogurtom (dodajte toliko jogurta da se dobije smesa koja se moze premazati preko paradajza sa belim lukom). Dodati mocarelu i promesati.
  3. Razvili lisnato testo u krug velicine vaseg pleha. Pleh namazati jednom kasikom margarina. Staviti lisnato testo i viljuskom napraviti rupice. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne dobije svetlo braon boju.
  4. U tiganj staviti jednu kasiku margarina i na srednjoj temperaturi pustiti da se otopi. Dodati beli luk i proprziti 1-2 minuta.
  5. Na peceno testo staviti paradajza, preko rasporediti beli luk, a zatim premazati mesavinom kisele pavlake i mocarele. Posuti origanom.
  6. Vratiti u rernu da se pece dok se mocarela ne istopi.
This entry was posted in 3-7 godina, Za Bebe, Za Decu and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s